QUI SÓC


silenciAmb més de deu anys com a narradora oral, estic Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona i titulada en Formació Professional: “Actriu en Arts escèniques: Drama” al Timbal. Formada com a contacontes per Mercè Escardó, amb qui he col·laborat en diverses ocasions, i especialment com a narradora del Pla de Lectura de Parets del Vallès.

He explicat històries a biblioteques, escoles, festivals, celebracions, llibreries… Per fomentar la lectura he viatjat per tot el món amb la meva maleta i el meu repertori de més de 300 contes. He narrat històries a Guatemala, Bolívia, Perú, Laos, Xile o Espanya.

Com a actriu he treballat a la Compañía Nacional de Teatro Clásico i recentment he treballat al Gran Teatre del Liceu i amb la companyia italocatalana Amagat Teatre. Actualment formo part de la Cia. Ex-libris, dedicada al foment de la literatura i la lectura per a joves i adults.

Sóc professora d’interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona i imparteixo talleres-conferència a alumnes de Formació del Professorat de la Universitat de Barcelona.

He participat a festivals de narració oral com la “Maratón de los Cuentos” de Guadalajara, “Festival Internacional de Mediadores de la Lectura” de Xile o “Munt de Mots”.

Gisela Llimona és pseudònim de Georgina de Yebra.